Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Åtgärder och kontroll

De risker i arbetsmiljön som framkommer behöver åtgärdas. Här kan du som chef läsa mer om åtgärder och kontroll av åtgärder.

Åtgärder

Olika åtgärder behöver genomföras beroende på vilka risker som har upptäckts. Exempel på åtgärder är förändringar i organisationen, utbildning, nya rutiner eller nya skyddsanordningar.

Åtgärda risker direkt om det är möjligt och skriv ner vad som gjorts. Om det inte går att åtgärda riskerna direkt ska en handlingsplan upprättas. Handlingsplanen ska beskriva vilka risker som finns, hur de ska åtgärdas, vem som ska göra det och när det ska vara klart. Handlingsplaner ska alltid vara skriftliga.

Kontakta arbetsmiljöingenjör på LU Byggnad eller personalkonsult på sektionen Personal för rådgivning kring möjliga åtgärder.

Mall för riskbedömning och handlingsplan (PDF 65 kB, nytt fönster)

Kontrollera genomförda åtgärder

Kontrollera att de genomförda åtgärderna i handlingsplanen har gett önskad effekt genom att följa upp riskerna. Om åtgärderna inte har gått att genomföra som det var tänkt ska alternativa åtgärder identifieras och handlingsplanen uppdateras.

Sidansvarig:

Kontakt

Kontakta din närmaste personalfunktion eller arbetsmiljösamordnare på fakultetsnivå/motsvarande.

Sektionen HR
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] hr [dot] lu [dot] se