Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Företagshälsovården

Till sektionen Företagshälsovården (FHV) vänder du dig som chef i frågor som gäller arbetsmiljö, rehabilitering och arbetsrelaterad ohälsa.

Företagshälsovården arbetar för friska, välfungerande och trivsamma arbetsplatser och finns till hands för dig som chef.

Vi är en inbyggd företagshälsovård vid Lunds universitet. Företagshälsovården ska som oberoende resurs erbjuda dig som chef specialistkompetens inom arbetsmedicin, belastningsergonomi och arbetspsykologi för arbetsmiljörelaterade frågeställningar.

Kostnader

Företagshälsovården är kostnadsfri för anställda och arbetsplatser inom Lunds universitet. Kostnader i samband med lagstadgade medicinska kontroller, ergonomiska hjälpmedel samt besök av icke anställda betalas av respektive enhet. Vid uteblivande från bokat besök av andra skäl än akut sjukdom som inte är avbokat senast dagen före, utgår en kostnad som belastar respektive kostnadsställe.

Kontakt

Du som chef kontaktar Företagshälsovården via telefon alternativt via mail.

Här kan du komma i kontakt med personal på Företagshälsovården

Företagshälsovårdens personal arbetar under sekretess.

 

Kontakt

Besöksadress
Gerdagatan 9
223 62 LUND
Se karta

Postadress
Företagshälsovården
Lunds universitet
Box 117
221 00 LUND

Hämtställe 52

Telefon
+46 46 222 32 80

E-post
Foretagshalsovarden [at] fhv [dot] lu [dot] se (Foretagshalsovarden[at]fhv[dot]lu[dot]se)

Öppettider
Måndag–fredag 08.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.30

Mottagning sker efter tidsbeställning.