SAM-teamet – universitetsgemensamt stöd i arbetsmiljöfrågor

Möt SAM-teamet som erbjuder stöd inom arbetsmiljöfrågor till chefer, arbetsmiljösamordnare med flera.

Lunds universitets SAM-team tillhandahåller stöd inom systematiskt arbetsmiljöarbete till chefer, skyddsombud, studerandeskyddsombud och arbetsmiljösamordnare med flera. I teamet ingår experter inom arbetsmiljö, brandskydd, kemikaliehantering, strålskydd, säkerhet och företagshälsovård.

Stödet består bland annat av utbildningar, rådgivning, tips och samordning. Exempel på insatser är: risk- och konsekvensbedömning vid kemikaliehantering, expertstöd vid skyddsronder eller workshops om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA).

Lunds universitets SAM-team
SAM-teamet på Lunds universitet. Från vänster: Oskar Jonsson, Håkan Jönsson, Anna Sjösten, Anne Link, Hanna Björklund, Johan Ohlin och Robert Howe. På bilden saknas Martina Balaz, Hanna Holstein samt Linda Kuhn. Bild: Andreas Gruvhammar.

Kontakta SAM-teamet

Robert Howe, arbetsmiljöingenjör
robert [dot] howe [at] fhv [dot] lu [dot] se

Johan Ohlin, arbetsmiljöingenjör