Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hantera ledigheter

Här hittar du som chef information om vad som gäller för olika typer av ledigheter.

På den svenska arbetsmarknaden finns en omfattande reglering av olika typer av ledigheter. För det statliga området gäller dessutom en del särbestämmelser.

Normalt är det du som chef i samråd med närmaste personalfunktion som tar ställning till om en anställd ska få vara ledig eller inte.

Lag, förordning eller kollektivavtal ger i vissa fall en anställd rätt till ledighet vilket innebär att du inte kan neka den anställde att vara ledig om förutsättningarna för ledigheten är uppfyllda. I andra fall finns möjlighet till ledighet under förutsättning att du bedömer att ledigheten kan beviljas. Du väger då verksamhetens intresse av att den anställde är i tjänst mot den anställdes intresse av att få den önskade ledigheten. En sådan avvägning görs till exempel vid ledigheter som prövas utifrån tjänstledighetsförordningen. Vid handläggningen av en ansökan är det, som arbetsgivare vid en myndighet, viktigt att vara konsekvent utifrån den så kallade likabehandlingsprincipen i regeringsformen (1 kap. 9 § RF).

För att ge stöd för hantering av ledighetsärenden har sektionen HR tagit fram en snabbguide som ger en överblick över de vanligaste ledighetsbestämmelserna inom det statliga området. Översikten är dock inte heltäckande och i vissa fall finns det behov av ytterligare stöd via din närmaste personalfunktion till exempel inför ett beslut om att avslå en ansökan eller om det är aktuellt att avbryta en ledighet.  

Länk till översikt ledigheter (PDF 77 kB, nytt fönster)

För fördjupad information hänvisas även till det regelverk som styr respektive ledighetsgrund och till Arbetsgivarverkets skrifter om ledigheter.

Om föräldraledighet - en vägledning för statliga arbetsgivare (nytt fönster)

Om ledighet - en vägledning för statliga arbetsgivare (nytt fönster)

Sidansvarig:

Kontakt

Kontakta din närmaste personalfunktion eller arbetsmiljösamordnare på fakultetsnivå/motsvarande.

Sektionen HR
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] hr [dot] lu [dot] se