Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Anställningsformer

Huvudregeln är att en anställning ska vara tillsvidare, även kallad fast anställning. För att tidsbegränsa en anställning krävs grund i lag, förordning eller kollektivavtal. Här kan du läsa mer om vilka anställningsformer som finns.

Tillsvidareanställning

Anställning sker som huvudregel tills vidare, även kallad fast anställning.  En tillsvidareanställning kan sägas upp av arbetsgivaren, men enbart på grund av sådant som betraktas som saklig grund enligt LAS, det vill säga vid arbetsbrist eller personliga skäl.

Under vissa förutsättningar finns möjlighet att anställa i en provanställning.

Läs mer om tillsvidareanställning och möjlighet att provanställa

Tidsbegränsad anställning

Även om huvudregeln är att anställa tills vidare finns det möjlighet att anställa för begränsad tid med stöd i lag, förordning eller kollektivavtal.

Läs mer om tidsbegränsad anställning

Kontakt

Kontakta din närmaste HR-funktion på fakultetsnivå/motsvarande.


Via sektionen HR:s ärendehanteringssystem går det också att, utifrån din roll i HR-arbetet, ställa frågor till sektionen HR inom olika områden. 

Ärendehanteringssystemet nås via högerspalten på denna sida.