Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Inspiration

Inspireras och lär dig mer om ledarskap!

Teman


Om psykologisk trygghet och organisationskultur

En introduktion till begreppet psykologisk trygghet

Amy Edmondsson, Harvardprofessor och författare till bland annat "The fearless organization". Psykologisk trygghet på jobbet ger här en introduktion till begreppet psykologisk trygghet

How to turn a group of strangers into a team | Amy Edmondson - YouTube

Att bygga det perfekta teamet

En beskrivning av projekt Aristoteles och vad Google lärde sig under sin strävan att bygga det perfekta teamet.

What Google Learned From Its Quest to Build the Perfect Team - The New York Times (nytimes.com)

Skillnader mellan verkliga team och pseudoteam

Professor Michael West är en av de ledande företrädarna för forskning om team och har publicerat mycket kunskaper om skillnader mellan verkliga team och pseudoteam. M. West har spridit ett rikt material som också finns tillgängligt på Youtube:

Professor Michael West: What is the difference between a real team and a pseudo team? - YouTube

Utveckling av ledningsgrupper

Henning Bang är en verksam vid Oslo Universitet och mycket aktiv i arbete med utveckling av organisationers ledningsgrupper. I denna podd summerar Bang sin forskning och kopplar också sina observationer till Amy Edmondssons observationer om psykologisk trygghet i team:

Top of Mind: Podcast: Henning Bang – Om team og effektive ledergrupper, hvordan fungere godt sammen. i Apple Podcasts

Utveckla organisationen och frigöra potential

Frederic Laloux har haft stor framgång och påverkan kring hur man kan utveckla sin organisation, och därmed frigöra potential som tidigare varit inlåst i strukturen och i föreställningarna om hur en organisation ska vara uppbyggd.

Reinventing Organizations - YouTube


Konflikthantering och samarbete

Att bygga en robust samarbetskultur

Thomas Jordan är docent med en lång yrkesgärning inom organisationsutveckling med fokus på konflikthantering och samarbete och upphovsperson till mycket material och föreläsningar, exempelvis den här: 

Att bygga en robust samarbetskultur Introduktion - YouTube

Förtroendefullt samarbete (radical collaboration)

Om vi lär oss att förhandla och sluta positionera oss kommer vi hitta nya vägar till samarbete. Radical collaboration handlar om att agera utifrån intresse och gemensamma nämnare i stället för att tävla mot varandra. Jim Tamm och Ron Luyet har konstruerat ett koncept för detta. Denna video visar ett kort exempel på detta tankesätt:

Cultivating Collaboration: Don't Be So Defensive! | Jim Tamm | TEDxSantaCruz - YouTube


Motivation och ledarskap

Motivationsteorier och ledarskapsmodellen Full Range Leadership model

Utvecklade modeller för motivationsteori och ledarskapsmodellen Full Range Leadership model är tätt sammanflätade. Den här artikeln ger en bred ingång:

Ledarskap i ljuset av motivation

Motivationsteorin Self Determination Theory

Professor Magnus Lindwall utvecklar här motivationsteorin Self Determination Theory som idag är dominerande för att förstå effekter av ledarskap. Hör Magnus Lindwall i denna poddsändning:

#111 - Allt om MOTIVATION & Self Determination Theory: Magnus Lindwall, Professor Psykologi - LoungePodden | Lyssna här | Poddtoppen.se


Inlärningspsykologi 

Carol Dweck är professor i psykologi på Stanford university. Hennes tankesätt har haft stort inflytande inom bland annat inlärningspsykologi genom sitt synsätt att se lärande mera som en progressiv träning än en bedömning av nuläget. Med tanken riktad framåt har hon även etablerat begreppet growth mindset.

The power of yet | Carol S Dweck | TEDxNorrköping - YouTube