Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Misskötsamhet

Här kan du som chef få mer information om hur du bör hantera misskötsamhet, vad som kan vara misskötsamhet samt mer information om personalansvarsnämnden.

Hantera misskötsamhet

Hur ska du som chef hantera anställda som inte utför sina arbetsuppgifter eller som påverkar arbetsmiljön negativt för sina kollegor? Skyldigheter och rättigheter, möjliga åtgärder och stöd.

Läs mer om att hantera misskötsamhet

Personalansvarsnämnden (PAN)

Lunds universitet har en personalansvarsnämnd i enlighet med 2 kap. 15 § högskoleförordningen (1993:100). Ordförande i PAN är rektor, som också beslutar om vilka ärenden som ska tas upp i PAN.

Läs mer om Personalansvarsnämnden

Kontakt

Kontakta din närmaste HR-funktion på fakultetsnivå/motsvarande.


Via sektionen HR:s ärendehanteringssystem går det också att, utifrån din roll i HR-arbetet, ställa frågor till sektionen HR inom olika områden. 

Ärendehanteringssystemet nås via högerspalten på denna sida.