Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

EU-medborgare

Som medborgare i ett EU-land har man rätt att arbeta i Sverige utan uppehållstillstånd. Nordiska medborgare kan arbeta och bo i Sverige utan några krav på arbetstillstånd, registrering eller uppehållstillstånd. Detta gäller även doktorander.

Schweiziska medborgare kan arbeta i Sverige utan tillstånd i högst 3 månader. Om medarbetaren ska arbeta mer än 3 månader behöver man söka uppehållstillstånd.

Läs om uppehållstillstånd för medborgare i Schweiz på Migrationsverkets webbplats

Trots att passkontroll endast sker i undantagsfall inom Schengenområdet*, måste man kunna legitimera sig under resan och vistelsen. Pass eller nationellt id-kort är de enda dokument som styrker identitet och medborgarskap.


*Observera att Pass/ID-kontroller kan ske vid gränsen mellan Danmark och Sverige. Detta gäller även barn.

Kontakt

Åsa Thormählen
Internationell koordinator
+46 46 222 70 15
asa [dot] thormahlen [at] hr [dot] lu [dot] se

Erik Kvist
Internationell koordinator
+46 79 066 17 83
migration [at] er [dot] lu [dot] se