Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Introduktion av internationell personal

När den du anställt väl är här går mottagandet över i introduktion till själva arbetsplatsen. En strukturerad introduktion innebär goda förutsättningar för både produktivitet och god arbetsmiljö.

Här hittar du som chef en introduktionsprocess för nyanställda vid Lunds universitet med en del som är specifikt för internationella medarbetare. 

Svenska för universitetsanställda

Lunds universitet erbjuder svenskkurser för sina anställda. Språk- och litteraturcentrum (Nordiska språk) har under flera år anordnat dessa kurser, som beställs och betalas av medarbetarens institution. 

Swedish for international staff SFU (Staff pages)

Frågor som ofta ställs – och deras svar

Du som chef kommer säkert att få många frågor från den som just kommit till Lunds universitet. På Staff pages finns mycket information för nyanländ internationell personal, bland annat vilka myndigheter som vederbörande nu måste kontakta.

Länk till sidan Getting settled - step by step (Staff pages)

Kontakt

Kontakta din närmaste HR-funktion på fakultetsnivå/motsvarande.


Via sektionen HR:s ärendehanteringssystem går det också att, utifrån din roll i HR-arbetet, ställa frågor till sektionen HR inom olika områden. 

Ärendehanteringssystemet nås via högerspalten på denna sida.