Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tidsbegränsade meriterings- och utbildningsanställningar samt adjungeringar, gästprofessorer och pensionerade professorer

Det finns förutom regleringarna om tidsbegränsade anställningar enligt lagen om anställningsskydd särskilda regler för lärare och utbildningsanställningar som du som chef bör känna till.

Många anställningar vid universitet och högskolor är utbildnings- och meriteringsanställningar som till sin natur är tidsbegränsade, till exempel anställning som doktorand eller postdoktor. Vid universitet och högskolor finns därför ytterligare möjligheter att tidsbegränsa en anställning.

Tidsbegränsade anställningar – översikt (PDF 16 kB, nytt fönster)

Utbildningsanställningar

Utbildningsanställningar är tidsbegränsade anställningar som doktorand, klinisk assistent och amanuens som regleras i högskoleförordningen.

Läs mer om utbildningsanställningar

Meriteringsanställningar

En meriteringsanställning är en tidsbegränsad anställning med syfte att främja karriärvägar inom akademin.

Läs mer om meriteringsanställningar

Adjungeringar, gästprofessorer och pensionerade professorer

Tidsbegränsade anställningar som adjungerade lärare/professor, gästprofessor och pensionerade professorer regleras i högskoleförordningen samt i avtal och särskilda universitetsbeslut.

Läs mer om adjungeringar, gästprofessorer och pensionerade professorer

 

Sidansvarig:

kontakt

Kontakta din närmaste personalfunktion på din fakultet/motsvarande.

 

Sektionen HR
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] hr [dot] lu [dot] se