Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Primulas lönerevisionsmodul

STÖD FÖR CHEFER

Universitetet använder lönerevisonsmodulen i Primula för registrering av nya löner.

Genvägar:


När det gäller lönerevisionsmodulen i Primula blir du som chef involverad i nedanstående, under lönerevisionsprocessen.

1 Du får tillgång till lönerevisionsmodulen i Primula

Din verksamhets HR-funktion informerar dig om när du kommer att få tillgång till modulen. 

Ladda ner guider här:

2 Registrera förslag på nya löner för dina anställda

Din verksamhets HR-funktion informerar dig om när det är dags för dig att lägga in förslag på nya löner för var och en av dina anställda (oavsett vilken arbetstagarorganisation de eventuellt är medlemmar i).

Dina löneförslag ska sättas inom ramen för de ekonomiska förutsättningar som universitetets ledning kommunicerat för den aktuella lönerevisionen. Stäm av kring detta med din verksamhets HR-funktion. 

3 Skicka löneöverenskommelse om ny lön – efter lönesättande samtal 

Efter avslutat lönesättande samtal (med anställda som är medlemmar i Saco-S och med oorganiserade medarbetare) ska du som chef skicka en digital löneöverenskommelse om den nya lönen till den anställda, genom Primula lönesättningsmodul.

Den anställda ser sin löneöverenskommelse i Primula under ”Min sida” och rubriken Löneöverenskommelse. Löneöverenskommelsen innehåller information om den nya heltidslönen och när den gäller ifrån.

Medlemmar i Saco-S ska besvara sina löneöverenskommelser genom att klicka ”Godkänn” eller ”Ej överens”. Om den anställda inte är överens om lönesättningen måste en kommentar/förklaring ges för att överenskommelsen ska kunna skickas iväg.

Oorganiserade medarbetare ska inte besvara löneöverenskommelsen, utan den ska ses som en skriftlig information om den nya lönen.

Du kan också bli kontaktad under kontrollerna inför utbetalningen av de nya lönerna

Din verksamhets HR-funktion kontaktar dig ifall de behöver stämma av något i samband med de kontroller som görs i lönerevisionsmodulen, inför utbetalningen av de nya lönerna. 

Kontrollerna görs när

  • de lönesättande samtalen med Saco-medlemmar och oorganiserade medarbetare är avslutade
  • efter kollektiv förhandling med OFR/S och Seko för de av dina anställda som är medlemmar i dessa organisationer.    

För mer information och stöd

Kontakta din verksamhets HR-funktion.