Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Behörigheter med arv

Översikt över behörigheter i Primula.

Förklaring till illustrationen nedan

A Sökt roll med arvsfunktionalitet på enhet 1 - innehåller behörighet för enhet 1-9, inklusive nya enheter som läggs till direkt under enhet 1 alternativt som nya avdelningar under 2 eller 3.

B Sökt roll med arvsfunktionalitet på enhet 2 - innehåller bara behörighet för enheter 2, 4, 5 och 6, inklusive nya enheter som läggs till under enhet 2. Sökt roll med arvsfunktionalitet på enhet 3 - innehåller bara behörighet för enheter 3, 7, 8 och 9, inklusive nya enheter som läggs till under någon av enheterna 1-9. 

Söks rollerna separat för varje enhet 1-9 (det vill säga utan arvsfunktionalitet) - får man inte behörighet med automatik på nya enheter som läggs till under någon av enheterna 1-9. 

Behörighetsroller är personliga

Behörighetsroller är personliga, det går därför utmärkt för en eller flera användare att ha behörighetsroller med arvsfunktionalitet och att samtidigt en eller flera användare har sökt samma behörighetsroller utan arvsfunktionalitet på ett eller flera kostnadsställe inom fakulteten eller institutionen.

Illustration över behörighet med arv, i Primula
Illustration över behörighet med arv, i Primula

 

SSC-ärende

Har du frågor om specifika löneärenden eller behöver support för Primula?

Logga in i SSC Portal

Tel + 46 46 222 90 00, knappval 3.