Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rehabiliteringsmöte

Du som chef kan kalla till ett rehabiliteringsmöte om det finns frågetecken kring den anställdes arbetsförmåga. Du kan också kalla till rehabiliteringsmöte om Företagshälsovården rekommenderar det, eller om medicinska eller psykologiska råd krävs för att komma fram till vilka anpassnings- och rehabiliteringsåtgärder som är lämpliga.

Aktuella aktörer vid ett sådant möte kan vara behandlande läkare, Försäkringskassan eller stöd som närmaste personalfunktion, Företagshälsovården eller facklig representant/annan stödperson. Under rehabiliteringsmötet diskuteras vilka anpassnings- och rehabiliteringsåtgärder som kan främja återgång i ordinarie arbete utifrån medicinska underlag och andra utredningar.

Du som chef initierar och leder ett rehabiliteringsmöte. Ta hjälp av följande dokument:

Mötet dokumenteras av dig som chef. Mötet sammanfattas i en handlingsplan med planerade åtgärder och uppföljning. Ladda ner handlingsplanen i högerspalten. 

Du som chef ska ta hjälp av närmaste personalfunktion och Företagshälsovården inför mötet.

Handlingsplanen stäms av med Försäkringskassan om de inte deltar vid mötet. Ring deras kundcenter för partner 0771-17 90 00.

Tala om för den anställde att eventuell facklig representant eller någon annan stödperson kan medverka vid samtalet. Om den anställde frånsäger sig det fackliga stödet ska detta dokumenteras av dig som chef.

Företagshälsovården

Företagshälsovården finns också tillgänglig för råd och stöd.

Företagshälsovården
+46 46 222 32 80
Företagshälsovården