Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Rehabiliteringsmöte

Om det vid rehabiliteringssamtalet finns frågetecken kring din anställdes arbetsförmåga och medicinska eller psykologiska råd krävs för att komma fram till vilka anpassnings- och rehabiliteringsåtgärder som är lämpliga, kan du som chef kalla till ett rehabiliteringsmöte.

Aktuella aktörer kan vara behandlande läkare, Försäkringskassan eller annat stöd som närmaste personalfunktion, Företagshälsovården eller facklig representant/annan stödperson. Under rehabiliteringsmötet diskuteras vilka anpassnings- och rehabiliteringsåtgärder som kan främja återgång i ordinarie arbete utifrån medicinska underlag och andra utredningar.

Du som chef initierar och leder ett rehabiliteringsmöte. Ta hjälp av följande dokument:

Mötet dokumenteras av dig som chef. Mötet sammanfattas i en handlingsplan med planerade åtgärder och uppföljning.

Du som chef ska ta hjälp av din personalfunktion och Företagshälsovården inför mötet.

Handlingsplanen stäms av med Försäkringskassan om de inte deltar vid mötet. Ring deras kundcenter för partner 0771-17 90 00.

Tala om för din anställde att eventuell facklig representant eller någon annan stödperson kan medverka vid samtalet. Om den anställde frånsäger sig det fackliga stödet är det bra att detta dokumenteras av dig som chef.

Sidansvarig:

kontakt

Ta hjälp av din närmaste personalfunktion eller Företagshälsovården för råd och stöd.

Företagshälsovården
Tel: +46 46 222 32 80
Företagshälsovårdens webbplats

 

Sektionen HR
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] hr [dot] lu [dot] se