Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Introduktion

När den du anställt väl är här, går mottagandet över i introduktion till själva arbetsplatsen. En strukturerad introduktion innebär goda förutsättningar för både produktivitet och god arbetsmiljö.

Det finns checklistor för introduktion på kompetensportalen till dig som är chef och/eller har ansvar för introduktion. Materialet ”Att arbeta med introduktion för nya medarbetare” på Kompetensportalen finns både på engelska och på svenska.

Logga in på kursen på Kompetensportalen (nytt fönster)

Jobba som statligt anställd

Något som kan vara besvärligt att förklara för en internationell medarbetare, är att denne nu är statligt anställd – och vad det innebär. Det finns en film på Kompetensportalen som kan vara en första introduktion: 'What are the implications of being a public employee?'

Se filmen på Kompetensportalen (nytt fönster) 

Svenska för universitetsanställda

Lunds universitet erbjuder svenskkurser för sina anställda. Språk- och litteraturcentrum (Nordiska språk) har under flera år anordnat dessa kurser, som beställs och betalas av medarbetarens hemma-institution. Kostnad: 4 100 SEK för nivå 1–4 och 4 300 SEK för nivå 5.

Swedish for international staff SFU

Frågor som ofta ställs – och deras svar

Du som chef kommer säkert att få många frågor från den som just kommit till Lunds universitet. På Staff pages finns information om vilka myndigheter som vederbörande nu måste kontakta ("Getting settled") samt ett ”välkomstpaket”.

Sidansvarig:

Kontakt

Sektionen Personal, Avdelningen för Kompetensförsörjning

Internationella HR-koordinatorer:

  • Åsa Thormählen asa [dot] thormahlen [at] pers [dot] lu [dot] se
    Telefon 046-222 70 15
  • Julia Edgerton julia [dot] edgerton [at] pers [dot] lu [dot] se
    Telefon 046-222 06 53

Sektionen HR
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] hr [dot] lu [dot] se