Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Introduktion av internationell personal

När den du anställt väl är här, går mottagandet över i introduktion till själva arbetsplatsen. En strukturerad introduktion innebär goda förutsättningar för både produktivitet och god arbetsmiljö.

Det finns checklistor för introduktion på kompetensportalen till dig som är chef och/eller har ansvar för introduktion. Materialet ”Att arbeta med introduktion för nya medarbetare” på Kompetensportalen finns både på engelska och på svenska.

Logga in på kursen på Kompetensportalen 

Jobba som statligt anställd

Något som kan vara besvärligt att förklara för en internationell medarbetare, är att denne nu är statligt anställd – och vad det innebär. Det finns en film på Kompetensportalen som kan vara en första introduktion: 'What are the implications of being a public employee?'

Se filmen på Kompetensportalen

Svenska för universitetsanställda

Lunds universitet erbjuder svenskkurser för sina anställda. Språk- och litteraturcentrum (Nordiska språk) har under flera år anordnat dessa kurser, som beställs och betalas av medarbetarens hemma-institution. Kostnad: 4 100 SEK för nivå 1–4 och 4 300 SEK för nivå 5.

Swedish for international staff SFU

Frågor som ofta ställs – och deras svar

Du som chef kommer säkert att få många frågor från den som just kommit till Lunds universitet. På Staff pages finns information om vilka myndigheter som vederbörande nu måste kontakta.

Länk till sidan Getting settled - step by step

 

 

Kontakt

Chefer och HR-funktioner kan ställa frågor till sektionen HR via sektionens ärendehanteringssystem.

På sidan Hitta rätt HR-information och stöd finns även länkar till efterfrågad universitetsövergripande HR-information.

Kontakta din verksamhets HR/personalfunktion om du har frågor om din verksamhets lokala rutiner i HR/personalfrågor.