Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Rehabilitering

Rehabiliteringsprocess

Du som chef har ansvar för rehabiliteringsprocessen. Här hittar du stöd som beskriver de olika stegen i rehabiliteringsprocessen, vad som ska göras, när aktivitet ska ske och vem som ska agera.

Läs mer om rehabiliteringsprocessen

Initiera rehabilitering

Du som chef ansvarar för att rehabiliteringsprocessen initieras. Processen kan börja redan vid tidiga signaler om ohälsa eller vid en sjukanmälan.

Läs mer om att initiera rehabilitering

Planera rehabilitering

Du som chef ansvarar för att planera rehabiliteringen tillsammans med din anställde. De verktyg du som chef kan använda är rehabiliteringssamtalet och rehabiliteringsmötet som båda ska resultera i en rehabiliteringsplan.

Läs mer om att planera rehabilitering

Genomföra rehabilitering

Du som chef följer upp rehabiliteringsplanen och de åtgärder som är planerade tillsammans med din anställde. Här hittar du stöd i vad du ska tänka på och hur dokumentationen ska göras.

Läs mer om att genomföra rehabilitering

Avsluta rehabilitering

Du som chef avslutar rehabiliteringen med din anställde genom att träffas, där du och din anställde går igenom rehabiliteringsärendets dokumentation. Här hittar du stöd i vad du ska göra.

Läs mer om att avsluta rehabilitering

 

Sidansvarig:

kontakt

Kontakta din närmaste personalfunktion på din fakultet/motsvarande.


Företagshälsovården
Tel: +46 46 222 32 80
Företagshälsovårdens webbplats

Personuppgiftshantering inom personalarbete

När du hanterar personuppgifter i rehabiliteringsärenden måste du säkerställa att du följer dataskyddslagstiftningen (GDPR) och andra tillämpningsbara lagar och regler (till exempel arkivlagen och offentlighets- och sekretesslagen).

Läs mer här

Sektionen HR
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] hr [dot] lu [dot] se