Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Förtroendearbetstid

Förtroendearbetstid är den arbetstid som en anställd med hänsyn till sina arbetsuppgifter har förtroendet att själv disponera.

Med förtroendearbetstid avses sådan arbetstid som en anställd med hänsyn till sina arbetsuppgifter har förtroendet att själv disponera. Förtroendearbetstid förutsätter en kontinuerlig dialog mellan arbetsgivaren och den som har förtroendearbetstid om vad förtroendearbetstid innebär, om arbetsmängden och hur arbetstiden förläggs.

Läs mer om förtroendearbetstid i Arbetsgivarverkets skrift Partsgemensam information om förtroendearbetstid på AGV:s webbplats

Av villkorsavtalen följer att de som omfattas av chefsavtalet har förtroendearbetstid. Lunds universitet har tecknat ett lokalt avtal om vem som omfattas av chefsavtalet.

Läs mer i Chefsavtalet på Arbetsgivarverkets webbplats

Läs Lunds universitets avtal om lokal chefskrets (PDF 86 kB, nytt fönster)

Önskar man införa förtroendearbetstid för T/A-personal som inte omfattas av chefsavtalet förutsätter det att en enskild överenskommelse träffas. Det är personaldirektören som har delegation på att fatta beslut om och således underteckna enskilda överenskommelser om förtroendearbetstid. Innan beslut fattas ska berörd lokal arbetstagarorganisation informeras. I Lunds universitets PM om förtroendearbetstid klargörs förutsättningarna för att bevilja T/A-personal förtroendearbetstid och tydliggör den universitetsgemensamma rutinen inför beslut.

Dokument

Sidansvarig:

kontakt

Kontakta din närmaste personalfunktion på din fakultet/motsvarande.

 

Sektionen HR
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] hr [dot] lu [dot] se