Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Förtroendearbetstid

Förtroendearbetstid är den arbetstid som en anställd med hänsyn till sina arbetsuppgifter har förtroendet att själv disponera.

Med förtroendearbetstid avses sådan arbetstid som en anställd med hänsyn till sina arbetsuppgifter har förtroendet att själv disponera och en överenskommelse om detta ska träffas.

Förtroendearbetstid förutsätter en kontinuerlig dialog mellan arbetsgivaren och den som har förtroendearbetstid om vad förtroendearbetstid innebär, om arbetsmängden och hur arbetstiden förläggs. Det ska uppmärksammas att innan överenskommelse om förtroendearbetstid träffas ska berörd lokal arbetstagarorganisation informeras.

Läs mer om förtroendearbetstid i Arbetsgivarverkets skrift Partsgemensam information om förtroendearbetstid på AGV:s webbplats

Anställda som omfattas av chefsavtalet har förtroendearbetstid och Lunds universitet har tecknat ett lokalt avtal om vem som omfattas av chefsavtalet.

Läs mer i Chefsavtalet på Arbetsgivarverkets webbplats

Läs Lunds universitets avtal om lokal chefskrets (PDF 86 kB, nytt fönster)
 

 

Sidansvarig:

kontakt

Kontakta din närmaste personalfunktion på din fakultet/motsvarande.

 

Sektionen Personal
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] pers [dot] lu [dot] se