Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vaccinering

Personer som saknar svenskt personnummer har möjlighet att vaccinera sig i Sverige. Detta gäller såväl studenter som anställda/stipendiater. Även nationella studenter som kommer från en annan region har möjlighet att vaccinera sig i Skåne. 

Medarbetare som inte är vaccinerade 

Arbetsgivarverket sammanställer löpande frågor och svar med arbetsrättslig information för statliga arbetsgivare med anledning av spridningen av coronavirus. 

Frågor och svar om Förebyggande arbete, vaccination, uppgifter om smitta och arbetsskada (Arbetsgivarverket)

Folkhälsomyndigheten uppmanar vuxna som inte är vaccinerade att vara särskilt försiktiga och att undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats

Vaccinering på arbetstid

Rektor har beslutat att anställda har rätt att vaccinera sig mot covid-19 på betald arbetstid. Den anställde ska dock i första hand försöka få tid för vaccinering utanför arbetstid.