Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

FAQ för chefer, med anledning av Corona

Här har vi samlat Lunds universitets svar på ofta förekommande frågor från chefer. Informationen är också användbar för dig som arbetar med HR-frågor i universitetets verksamheter. Sidan uppdateras löpande.

Notera att det inte finns några specialregler på grund av corona/Covid-19, utan att sedvanlig arbetsrätt och arbetsmiljöregler gäller.


AKTUELLT

Stöd i återgången till arbetsplatserna

Information och stöd för chefer och medarbetare, på Medarbetarwebben

Rektorsbeslut corona 17 juni 2021

Dokumentation från chefsforum 

6 oktober 2021 (tema: distansarbete)

13 september 2021 (tema: information inför hösten 2021)

15 juni 2021

7 maj 2021 (tema: distansarbete/arbeta hemifrån)

29 januari 2021 (tema Corona)


GENVÄGAR

Kontakt

För HR-relaterade frågor med anledning av coronapandemin ska du i första hand vända dig till din verksamhets lokala HR-funktion.

Vid verksamhetsrelaterade frågor med anledning av coronapandemin ska du i första hand vända dig till din närmaste chef eller din fakultets/motsvarande lokala coronagrupp.

LU-övergripande frågor som du inte får besvarade av din chef, på HR-webben eller på Medarbetarwebben/Staff pages kan du mejla till corona [at] lu [dot] se.