FAQ för chefer, med anledning av Corona

Här har vi samlat Lunds universitets svar på ofta förekommande frågor från chefer. Informationen är också användbar för dig som arbetar med HR-frågor i universitetets verksamheter. Sidan uppdateras löpande.

Notera att det inte finns några specialregler på grund av corona/Covid-19, utan att sedvanlig arbetsrätt och arbetsmiljöregler gäller.

AKTUELLT

Stöd i återgången till arbetsplatserna

Information och stöd för chefer och medarbetare, på Medarbetarwebben

Rektorsbeslut corona 17 juni 2021

Dokumentation från chefsforum

6 oktober 2021 (tema: distansarbete)

13 september 2021 (tema: information inför hösten 2021)

15 juni 2021

7 maj 2021 (tema: distansarbete/arbeta hemifrån)

29 januari 2021 (tema Corona)

GENVÄGAR

För HR-relaterade frågor med anledning av coronapandemin ska du i första hand vända dig till din verksamhets lokala HR-funktion.

Vid verksamhetsrelaterade frågor med anledning av coronapandemin ska du i första hand vända dig till din närmaste chef eller din fakultets/motsvarande lokala coronagrupp.

LU-övergripande frågor som du inte får besvarade av din chef, på HR-webben eller på Medarbetarwebben/Staff pages kan du mejla till corona [at] lu [dot] se.