Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

FAQ för chefer, med anledning av Corona

Här har vi samlat Lunds universitets svar på ofta förekommande HR-frågor från chefer, med anledning av coronapandemin. Informationen är också användbar för dig som arbetar med HR-frågor i universitetets verksamheter.

Notera att det inte finns några specialregler på grund av pandemin corona/Covid-19, utan att sedvanlig arbetsrätt och arbetsmiljöregler gäller.


AKTUELLT

Nya smittskyddsåtgärder från och med 1 december 2021

Regeringens förslag på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster, med fler än 100 deltagare inomhus, är inte möjligt att använda sig av vid Lunds universitet i nuläget. Andra smittskyddsåtgärder ska vidtas.

Läs mer i nyhet på HR-webben

Från och med den 1 november är vi tillbaka

Från och med den 1 november återgår universitetet till en verksamhet utan begränsningar av coronarestriktioner. Detta gäller enligt rektors beslut från den 17 juni 2021 och innebär att verksamheten som utgångspunkt ska bedrivas på campus. För utbildning där särskilda skäl föreligger kan återgången vara genomförd senast den 16 januari 2022.

Läs hela nyheten på Medarbetarwebben (publicerad 27 oktober 2021)

Stöd i återgången till arbetsplatserna hösten 2021

Information och stöd för chefer och medarbetare, på Medarbetarwebben

Rektorsbeslut corona 17 juni 2021

Dokumentation från chefsforum 

6 oktober 2021 (tema: distansarbete)

13 september 2021 (tema: information inför hösten 2021)

15 juni 2021

7 maj 2021 (tema: distansarbete/arbeta hemifrån)

29 januari 2021 (tema Corona)


GENVÄGAR

Kontakt

För HR-relaterade frågor med anledning av coronapandemin ska du i första hand vända dig till din verksamhets lokala HR-funktion.

Vid verksamhetsrelaterade frågor med anledning av coronapandemin ska du i första hand vända dig till din närmaste chef eller din fakultets/motsvarande lokala coronagrupp.

LU-övergripande frågor som du inte får besvarade av din chef, på HR-webben eller på Medarbetarwebben/Staff pages kan du mejla till corona [at] lu [dot] se.