Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Erfaren chef - kompetensutvecklingsprogram för erfarna chefer

Programmet startar den 21 mars och sista anmälningsdag är den 7 mars.


Läs mer om universitetets riktlinjer för chefsuppdrag


Kompetensutvecklingsprogrammet Erfaren chef är riktat mot rollen som ledare och verksamhetsansvarig och vänder sig till erfarna chefer med minst tre års chefserfarenhet. 

Syftet med programmet är att det ska leda till att deltagarna får en djupare förståelse samt verktyg för verksamhetsintegrerat utvecklingsarbete. Programmet ska även bidra till personlig ledarskapsutveckling för chefer som leder chefer och ledare.

Innehåll

Under programmet ges möjlighet att lyssna till och samtala med chefer och ledare vid universitetet samt interna och externa konsulter.

Programmet pågår under åtta månader med sju gemensamma tillfällen varav ett tillfälle är internat. Mötena bygger på interaktivitet såsom panelsamtal, workshops, rollspel och praktiska övningar. Programmet innehåller också föreläsningar/föredrag varvat med gruppdiskussioner. Individuella uppgifter ingår som förberedelse inför träffarna. Deltagande i samtliga dagar och moment är obligatoriska.

Följande teman kommer att behandlas under programmets gång:

  • Teorier för ledarskap 
  • Indirekt ledarskap - att leda genom andra
  • Grupp och teamutveckling 
  • Komplexitet och perspektivmedvetenhet - en metod för konflikthantering
  • Strategi och utvecklingsarbete 
  • Strategisk kommunikation och retorik
  • Tillit och etik 

Efter programmet ska deltagarna uppleva att de har ökade färdigheter och fördjupad förståelse för chefsuppdraget utifrån strategiska verksamhets- och ledarutmaningar. Kunskap och erfarenhet från programmet förväntas göra avtryck i deltagarnas chefs- och ledarskap.

Programmet startar den 21 mars och sista anmälningsdag är den 7 mars.

Deltagarantalet är begränsat till 16 personer. Då vi har många sökande kommer utbildningsansvariga att göra ett urval bland de registrerade. Detta för att säkra en så stor spridning som möjligt bland deltagarna, och utgöra ett bra underlag för vidare utveckling av konceptet. 

För mer information och anmälan

Sök på Erfaren chef i kurskatalogen, i Kompetensportalen.

Kontakt

Cecilia Agrell Cecilia [dot] Agrell [at] hr [dot] lu [dot] se och Johan Sjö Johan.Sjö@hr.lu.se, sektionen HR,

Se hur universitetets program och kurser för chefer är uppbyggda (Medarbetarwebben) 


FAKTA: Universitetets riktlinjer för chefsuppdrag

Universitetets riktlinjer för chefsuppdrag utgår från tre grundläggande roller för dig som är chef: rollen som arbetsgivare, rollen som ledare och rollen som verksamhetsansvarig.

Tyngdpunkten mellan rollerna kan se olika ut men samtliga ingår alltid i ett chefsuppdrag (det vill säga chef är den som har verksamhets-, personal- och budgetansvar). 

Läs universitetets riktlinjer för chefsuppdrag (PDF, öppnas i ny flik)