Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Omställningsprocessen vid arbetsbrist

Omställningsprocess vid arbetsbrist ger en bild av ansvar, roll och uppgifter. Här kan du som chef se vilka steg och roller som ingår i processen.

Olika lagar och avtal reglerar en omställningsprocess vid arbetsbrist som exempelvis lagen om anställningsskydd (LAS), lagen om offentlig anställning (LOA) och det statliga turordningsavtalet (TurA-S). Under processen har universitetet även en förhandlingsskyldighet enligt lagen om medbestämmande i arbetslivet (MBL) och ett krav på samverkan med skyddsorganisationen enligt Arbetsmiljölagen (AML).

Så här gör vi vid Lunds universitet

Som arbetsgivare har universitetet ett ansvar för att omställningsarbetet vid arbetsbrist utförs på ett  korrekt och effektivt sätt.

Du som chef med personalansvar initierar omställningsprocessen vid uppkommen arbetsbrist. Till stöd för ditt arbete har du en schematisk bild över processens olika steg. Processbilden beskriver vad som ska göras, när aktivitet ska ske och vem som ska agera.

Enkel omställningsprocess vid arbetsbrist

Klicka på bilden för att se den i PDF-format. Bilden innehåller länkar till de olika stegen i omställningsprocessen.

 

Planering är det första steget i en omställningsprocess vid uppkommen arbetsbrist.

Läs mer om att planera inför arbetsbrist

Arbetsbrist konstateras efter förhandling med de fackliga organisationerna. Inför förändringen ska du göra en risk- och konsekvensbedömning.

Läs mer om att konstatera arbetsbrist

Du har en omplaceringsskyldighet som chef och det innebär att en noggrann utredning ska göras. Här kan du som chef läsa mer om vad det innebär.

Läs mer om omplacering vid arbetsbrist

En turordningskrets tas fram och förhandlas av dig som chef inför uppsägning på grund av arbetsbrist om det inte finns någon möjlighet till omplacering.

Läs mer om turordning vid arbetsbrist

Du som chef ansvarar för att berörd anställd tar del av ett uppsägningsbesked och informera om företrädesrätten till återanställning. 

Läs mer om uppsägning på grund av arbetsbrist

 

Sidansvarig:

Sektionen Personal
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] pers [dot] lu [dot] se