Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Introduktion av chefer

Här har vi samlat information för dig som är ny chef vid Lunds universitet.

Chefsuppdrag på Lunds universitet

Chef vid Lunds universitet är den som har personal-, verksamhets- och budgetansvar, oavsett om du verkar inom akademin eller i en administrativ kontext.

I universitetets riktlinjer för chefsuppdrag definieras ditt uppdrag genom tre roller som du som chef har oavsett omfattning på chefsuppdrag samt oberoende av hur tillsättning av uppdrag har skett, via kollegiala processer eller Lunds universitets reguljära rekryteringsprocess;

  1. Rollen som arbetsgivare
  2. Rollen som ledare
  3. Rollen som verksamhetsansvarig

Om du har ett chefsuppdrag så har du alla tre rollerna. Om du har ett ledaruppdrag utan personalansvar så har du kanske rollen som ledare och verksamhetsansvarig.

Läs mer i Riktlinjer för chefsuppdrag på Lunds universitet (PDF, ny flik)

Fundera på vilka erfarenheter du har av de olika rollerna och vad du behöver utveckla.

I vänstermenyn hittar du mer information om de tre rollerna och det stöd som finns.

Introduktionsdag för nya chefer

En gång per termin bjuder vi in till en introduktionsdag för nya chefer. Anmäl intresse för nästa tillfälle via länken nedan.

Anmäl dig via Kompetensportalen 

Chefens årshjul

Det finns fyra olika "årshjul" som är särskilt viktiga att känna till som chef. Årshjulen styr ett antal aktiviteter som behöver göras på institutionen och ibland finns det tydliga deadlines som ska följas.

Läs mer om chefens årshjul 

Kurser och program för ledare och chefer

Program och kurser för ledare och chefer på Lunds universitet (Medarbetarwebben)

Om Lunds universitet