FAQ för chefer, med anledning av Corona

Här har vi samlat Lunds universitets svar på ofta förekommande frågor från chefer. Informationen är också användbar för dig som arbetar med HR-frågor i universitetets verksamheter. Sidan uppdateras löpande.

Notera att det inte finns några specialregler på grund av Corona/covid-19, utan sedvanlig arbetsrätt och arbetsmiljöregler gäller.

Motsvarande information på engelska finns på Staff pages. Gå till Staff pages (öppnas i nytt fönster)

Aktuellt (juni 2020)

Lunds universitet, genom Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF), försöker för närvarande påverka lagstiftningen gällande nyanställdas från tredje land möjlighet att bibehålla sitt arbetstillstånd, som på grund av rådande inreseförbud går förlorat om inresa inte sker inom fyra månader från arbetstillståndets första dag. Läs mer om inreseförbudet på regeringens webbplats.

INNEHÅLL

Sektionen HR