Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Chefsplattformen

Denna webbportal är under uppbyggnad och kommer att fyllas med information, stöd och inspiration för dig som är chef på Lunds universitet.

Aktuella kurser och program

”Ny som chef”, med fokus på ledarskap

Vänder sig till nya chefer/ledare med mindre än tre års chefserfarenhet. Höstens kursomgång startar i mitten av september. Gå till Kompetensportalen för mer information och anmälan. 

”Erfaren chef”, med fokus på ledarskap och verksamhetsansvar 

Riktar sig mot rollen som ledare och verksamhetsansvarig, för chefer med minst tre års chefserfarenhet. Höstens kursomgång startar i mitten av september. Gå till Kompetensportalen för mer information och anmälan. 

Grundläggande introduktionskurs, med fokus på arbetsgivarrollen

För nya chefer. Deltagaren ska närvara vid tre olika tillfällen. Under hösten 2022 genomförs två kursomgångar (7/9, 19/9, 19/10 samt 2/11, 24/11, 14/12). Läs mer om kursen och anmäl dig via Kompetensportalen.

Chefsuppdrag på Lunds universitet

I universitetets riktlinjer för chefsuppdrag definieras ditt uppdrag genom tre roller som du som chef har, oavsett omfattning på chefsuppdrag samt oberoende av hur tillsättning av uppdrag har skett - via kollegiala processer eller Lunds universitets reguljära rekryteringsprocess;

  1. Rollen som arbetsgivare
  2. Rollen som ledare
  3. Rollen som verksamhetsansvarig

Om du har ett chefsuppdrag så har du alla tre rollerna. Om du har ett ledaruppdrag utan personalansvar så har du kanske rollen som ledare och verksamhetsansvarig.

I vänstermenyn hittar du mer information om de tre rollerna och det stöd som finns.

Ta del av Riktlinjer för chefsuppdrag på Lunds universitet (PDF, ny flik)

Chefens årshjul

Det finns fyra olika "årshjul" som är särskilt viktiga att känna till som chef. Årshjulen styr ett antal aktiviteter som behöver göras på institutionen och ibland finns det tydliga deadlines som ska följas. Läs mer om chefens årshjul i vänstermenyn.

Introduktionsdag för nya chefer

Med jämna mellanrum bjuds det in till en introduktionsdag för nya chefer. Anmäl intresse för nästa tillfälle via länken nedan.

Anmäl dig via Kompetensportalen 

Om Lunds universitet