Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Reviderade riktlinjer för distansarbete (TA-personal) från 1 juli 2024

Den 13 juni 2024 beslutade universitetet om revidering av riktlinjerna för distansarbete för teknisk och administrativ personal, från 2021.

Revideringen gäller från och med den 1 juli 2024 och innebär att det nu finns två situationer då de centrala kollektivavtalen mellan Arbetsgivarverket och de centrala arbetstagarorganisationerna gör det möjligt för anställda att arbeta på distans från annat land.

För anställda vid Lunds universitet gäller det dessa två situationer:

  • Då anställda som har arbetsplatsen förlagd till Sverige dagpendlar från hemmet i Danmark. Detta om distansarbetet sker från hemmet och på ett motsvarande sätt som gäller hos arbetsgivaren vid distansarbete som sker inom Sveriges gränser.
  • Då anställda under en kortare period (en till två veckor) vid enstaka tillfällen distansarbetar från annat land inom EU eller EES.

Läs mer om distansarbete