Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Medicinska kontroller

Här hittar du som chef instruktioner om hur ärenden gällande medicinsk kontroll ska handläggas.

Lagstadgade medicinska kontroller är en del av det systematiska arbetsmiljöarbetet och är utformade för att minska risken för ohälsa och olycksfall. Här kan du som chef med personalansvar läsa om hur du ska ordna med-, erbjuda- och registrera lagstadgade medicinska kontroller för medarbetare och studenter.

Det är du som är chef med personalansvar som har en skyldighet att informera medarbetarna och studenterna om att genomföra medicinsk kontroll innan arbetet påbörjas, om det är ett krav i Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Vissa av kontrollerna är obligatoriska medan andra ska erbjudas till medarbetare och studenter.

Det är Företagshälsovården som genomför de flesta medicinska kontroller vid Lunds universitet och utfärdar intyg över genomförd medicinsk kontroll respektive tjänstbarhetsintyg. Glöm inte att diarieföra intygen enligt instruktionen.

Chefens instruktion för medicinsk kontroll (PDF 196 kB)

Läs instruktionen innan du fyller i blanketten och beställer den medicinska kontrollen av Företagshälsovården.

Beställningsblankett medicinsk kontroll (PDF 224 kB)

 

Sidansvarig:

kontakt

Johan Ohlin
Arbetsmiljöingenjör
+46 46 222 70 26
johan [dot] ohlin [at] bygg [dot] lu [dot] se

Sektionen Personal
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] pers [dot] lu [dot] se