Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rehabiliteringsplan

Rehabiliteringssamtalet ska resultera i en rehabiliteringsplan som ska ge svar på:

  • orsak till arbetsoförmåga
  • vilka anpassnings- och rehabiliteringsåtgärder som behöver vidtas
  • vilka åtgärder som har gjorts tidigare
  • hur prognosen ser ut för återgång i arbete
  • möjlighet till deltidsarbete eller anpassade arbetsuppgifter

Rehabiliteringssamtalet ska dokumenteras av dig som chef med stöd av de mallar som finns, se högerspalten. Fyll i planen under samtalet.

Om den anställde antas vara borta på grund av sjukdom sjukdom i minst 60 dagar ska enligt lag en plan för återgång i arbete upprättas senast den dag då den anställdes arbetsförmåga varit nedsatt under 30 dagar. Försäkringskassan har rätt att begära in den plan för återgång i arbete som du har upprättat tillsammans med den anställde.

Försäkringskassan har tagit fram en mall som du kan använda istället för rehabiliteringsplanen som universitetet har tagit fram, om du önskar.

Försäkringskassans plan för återgång i arbete (PDF, ny flik)

Du som chef kan bli kontaktad av Försäkringskassan och bli ombedd att tillsammans med den anställde lämna information som de behöver för att bedöma rätten till ersättning och utreda behovet av rehabilitering. Försäkringskassans roll är att samordna olika åtgärder som en person behöver för att kunna komma tillbaka i arbete. Du kan även höra av dig till Försäkringskassan för stöd och råd samt för att stämma av planen efter rehabiliteringssamtalet. Ring deras kundcenter för partner 0771-17 90 00.

Observera att även om den anställde förväntas gå tillbaka i arbete kort efter dag 30 ska rehabiliteringssamtalet genomföras och dokumenteras i en rehabiliteringsplan.

Företagshälsovården

Företagshälsovården finns också tillgänglig för råd och stöd.

Företagshälsovården
+46 46 222 32 80
Företagshälsovården