Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Rehabiliteringsplan

Rehabiliteringssamtalet ska resultera i en rehabiliteringsplan som ska ge svar på:

  • orsak till arbetsoförmåga
  • vilka anpassnings- och rehabiliteringsåtgärder som behöver vidtas, se exempel nedan
  • vilka åtgärder som har gjorts tidigare
  • hur prognosen ser ut för återgång i arbete
  • möjlighet till deltidssjukskrivning

Rehabiliteringssamtalet dokumenteras av dig som chef med stöd av de mallar och checklistor som finns.

Om din anställde antas vara borta pga sjukdom i minst 60 dagar ska enligt lag en plan för återgång i arbete upprättas senast den dag då din anställdes arbetsförmåga varit nedsatt under 30 dagar. Försäkringskassan har rätt att begära in den plan för återgång i arbete som du har upprättat tillsammans med din anställde. Försäkringskassan har tagit fram en mall som du kan använda istället för rehabilitetringsplanen som universitet har tagit fram om du önskar.

Försäkringskassans plan för återgång i arbete

Du som chef kan bli kontaktad av Försäkringskassan och bli ombedd att tillsammans med din anställde lämna information som de behöver för att bedöma rätten till ersättning och utreda behovet av rehabilitering. Försäkringskassans roll är att samordna olika åtgärder en person är i behov av för att kunna komma tillbaka i arbete. Du kan även höra av dig till Försäkringskassan för stöd och råd samt för att stämma av handlingsplanen efter rehabiliteringssamtalet. Ring deras kundcenter för partner 0771-17 90 00.

Observera att även om din anställde förväntas gå tillbaka i arbete kort efter dag 28 ska rehabiliteringssamtalet genomföras och dokumenteras i en rehabiliteringsplan.

Sidansvarig:

kontakt

Ta hjälp av din närmaste personalfunktion eller Företagshälsovården för råd och stöd.

Företagshälsovården
Tel: +46 46 222 32 80
Företagshälsovårdens webbplats

 

Sektionen HR
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] hr [dot] lu [dot] se