Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Planera rehabilitering

Du som chef ansvarar för att planera rehabiliteringen tillsammans med din anställde. De verktyg du som chef kan använda är rehabiliteringssamtalet och rehabiliteringsmötet som båda ska resultera i en rehabiliteringsplan.

Ordet rehabilitering härstammar från latin där Re betyder åter och Habilis betyder skicklig. Rehabilitering betyder alltså att återfå skickligheten eller i mer vardagligt språk att ge tillbaka arbetsförmågan. Rehabilitering planeras när den anställde har nedsatt arbetsförmåga, med målet att genom olika åtgärder ge hela eller delar av förmågan tillbaka.

Som chef har du ett ansvar för att en anställd som drabbas av skada eller sjukdom får del av de rehabiliterings- och anpassningsåtgärder som behövs för att kunna återgå till arbetet. I bästa fall kan planeringen av rehabiliteringen redan starta efter upprepade tidiga signaler om ohälsa och du som chef kan snabbt sätta in åtgärder för att främja din anställdes hälsa.

Läs mer om tidiga signaler om ohälsa

Din anställdes delaktighet är a och o för en lyckad rehabilitering. Den anställdes roll är att aktivt medverka vid utredning och de planerade åtgärderna samt lämna de uppgifter som behövs.

Sidansvarig:

kontakt

Ta hjälp av din närmaste personalfunktion eller Företagshälsovården för råd och stöd.

Företagshälsovården
Tel: +46 46 222 32 80
Företagshälsovårdens webbplats

 

Sektionen HR
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] hr [dot] lu [dot] se