Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Avsluta rehabilitering

Du som chef avslutar rehabiliteringen med din anställde genom att träffas, där du och din anställde går igenom rehabiliteringsärendets dokumentation. Här hittar du stöd i vad du ska göra.

En lyckad rehabilitering avslutas med att din anställde återkommer till sin arbetsplats efter sjukskrivning och rehabilitering. Rehabiliteringsarbetet ska då formellt avslutas.

Det här ska du som chef göra

Du som chef och din anställde träffas för ett avslutande möte. Har flera aktörer medverkat i en längre rehabilitering kan det vara lämpligt att de bjuds med till mötet. Vid detta möte går ni gemensamt igenom de åtgärder som vidtagits och dokumenterar hur dessa utfallit.

Checklista till dig som chef inför avslutande möte (PDF 80 kB, nytt fönster)

Om din anställde efter genomförd rehabilitering inte kan återgå till sitt ordinarie arbete med full sysselsättningsgrad behöver du försäkra dig om att rehabiliteringsåtgärderna har uttömts på arbetsplatsen och att dokumentation finns i ärendet. Samla ihop all dokumentation du har i ärendet, om vilka åtgärder och beslut ni har vidtagit och vilka resultat ni kommit fram till.

Du som chef ansvarar för att undersöka möjligheten till omplacering inom den egna institutionen/fakulteten/motsvarande. Stäm av ärendet med din närmaste personalfunktion hur ni går vidare. Gör en inventering av vilka arbeten som finns. Erbjudandet ska vara skäligt, rimligt och realiserbart både för verksamheten och din anställde. Ett viktigt underlag kan vara en arbetsförmågebedömning.

Läs mer om arbetsförmågebedömning

Om det inte går att hitta en lösning på institutions- eller fakultetsnivå ska du som chef tillsammans med din närmaste personalfunktion gå igenom samtliga lediga anställningar vid Lunds universitet för en eventuell omplacering. Din personalfunktion på fakultet/motsvarande kan få råd och stöd från sektionen Personal i detta arbete.

 

Sidansvarig:

kontakt

Ta hjälp av din närmaste personalfunktion eller Företagshälsovården för råd och stöd.

Företagshälsovården
Tel: +46 46 222 32 80
Företagshälsovårdens webbplats

 

Sektionen HR
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] hr [dot] lu [dot] se