Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rehabilitering

Företagshälsovården ska som oberoende resurs erbjuda dig som chef specialistkompetens inom rehabilitering.

Rehabilitering

En viktig del av vårt uppdrag är att medverka och ge stöd i rehabilitering vid till exempel upprepad korttidsfrånvaro, sjukskrivning eller oklarheter kring arbetsförmåga. Företagshälsovården (FHV) kan genom sin kompetens inom medicin, psykologi, och ergonomi bidra till en helhetssyn vid planering av rehabiliteringsinsatser.

Syftet är att bedöma den anställdes arbetsförmåga och i samverkan med anställda och arbetsgivare ge förslag på åtgärder för stöd och hjälp för att undvika sjukskrivning alternativt för återgång i arbete.

Rehabilitering vid beroendeproblematik

Företagshälsovården (FHV) ger även stöd och konsultation till chef och anställd vid beroendeproblematik eller tecken på beroende. En förutsättning för insats är att arbetsgivaren tydliggjort för den berörda medarbetaren orsaken till kontakt med FHV.

  • Rehabiliteringen påbörjas genom kontakt med ansvarig chef och anställd för att tydliggöra vilka frågeställningar som är aktuella.
  • I samband med medicinsk bedömning rekommenderar vi lämplig behandlingsform.
  • Lunds universitet har avtal med externa vårdgivare som vid behov kan involveras av arbetsgivaren, se upphandlade arbetsmiljötjänster.
  • Vid upprättande av behandlingskontrakt ingår ofta provtagning hos Företagshälsovården. Uppföljning sker enligt överenskommet kontrakt.

Rehabiliteringsprocessen

Läs mer om anpassnings- och rehabiliteringsprocessen

Kontakt

Kontakta din närmaste chef eller personalfunktion inom din institution/fakultet eller motsvarande.

Rehabkoordinatorer/företagssköterskor

Annika Ekstedt
Annika [dot] Ekstedt [at] fhv [dot] lu [dot] se (Annika[dot]Ekstedt[at]fhv[dot]lu[dot]se)

Eva Örnling
Eva [dot] Ornling [at] fhv [dot] lu [dot] se (Eva[dot]Ornling[at]fhv[dot]lu[dot]se)

Besöksadress
Gerdagatan 9
223 62 LUND
Se karta

Postadress
Företagshälsovården
Lunds universitet
Box 117
221 00 LUND
Hämtställe 52

Telefon
+46 46 222 32 80

Öppettider
Måndag–fredag 08.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.30

Mottagning sker efter tidsbeställning.