Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Uppdragstillägg

Uppdragstillägg ska utgå till ledningsfunktioner som vicerektor, dekan, prodekan, vicedekan, prefekt, biträdande prefekt och föreståndare. Här kan du läsa mer om vad som gäller kring dessa uppdrag.

Till dig som har uppdrag som vicerektor, dekan, prodekan, vicedekan, prefekt, biträdande prefekt eller föreståndare utgår uppdragstillägg enligt ”Föreskrifter om ledningsuppdrag vid Lunds universitet, STYR 2018/1070”. Fakultetsstyrelsen har mandat att fatta beslut om uppdragstillägg för studierektorer/motsvarande. Det kan förekomma uppdragstillägg även för andra uppdrag än ovanstående men dessa tillämpas ytterst restriktivt och endast efter beslut av fakultetsstyrelse.

Läs mer i Föreskrifter om ledningsuppdrag vid Lunds universitet (PDF 199kB, nytt fönster)

Uppdragstillägg för vissa ledningsfunktioner, reviderade efter lönerevision 2017-10-01 (PDF 149kB, nytt fönster)

Uppdragstillägg utgör ersättning för det särskilda ansvaret som är förenat med ledningsuppdraget, och de särskilda arbetsuppgifterna som följer av uppdraget ska inrymmas i årsarbetstiden.

Endast två ledningsuppdrag kan innehas under samma period. För det fallet att två uppdrag innehas samtidigt halveras det lägre uppdragstillägget.

Vissa ledningsfunktioner har rätt till så kallad repatriering efter ett avslutat uppdrag för att kunna återuppta tidigare arbetsuppgifter. I vissa fall kan även visst eftertillägg utgå.

 

Sidansvarig:

kontakt

Kontakta din närmaste personalfunktion på din fakultet/motsvarande.

 

Sektionen HR
Lunds universitet
Box 117, 221 00 LUND
Hämtställe: 31
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)

webbansvarig [at] hr [dot] lu [dot] se