Årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet

Här hittar du som chef stöd i hur den årliga uppföljningen av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) ska genomföras

Den årliga uppföljningen av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) är ett verktyg för att undersöka om institutionens/motsvarandes arbetsmiljöarbete för medarbetare och studenter fungerar som det är tänkt. Det bedrivs enligt Arbetsmiljöverket föreskrift Systematiskt arbetsmiljöarbete.

Använd dig av följande stödmaterial:

På fakultetsnivå/motsvarande sammanställs underlagen, förslagsvis genom en SWOT-analys. SWOT-analysen är ett bra underlag för riskvärdering inom området arbetsmiljö och inför framtagande av mål och tillhörande aktiviteter utifrån arbetsmiljöpolicy.

Olle Jernberg
Arbetsmiljöingenjör